TeCHNOLOGIA
I przechodzimy na najważniejszej kwestii każdego biznesu – do technologii. Nie będzie dobrych pączków bez dobrej powtarzalnej receptury i przepisu ich przygotowania.
Produkcja to najważniejszy element każdej pączkarni. Po pierwsze dlatego że cała produkcja ręcznego wyrabiania pączków, nadziewania, garowania, smażenia i dekorowania odbywa się na oczach klientów. Dzięki temu klienci widzą, że nasze pączki są robione na miejscu i zawsze są świeże a nie odgrzewane albo odmrażane jak w dużych marketach. Po drugie ręczna produkcja pączków każdego dnia powoduje, że klient często wraca po to by kupić świeżego i jeszcze ciepłego pączka dla siebie, dla rodziny czy znajomych z pracy, dlatego bardzo ważne jest aby pracownicy produkcji zachowywali również szczególną uwagę na higienę
Nasz koncept to również know-how dotyczący technologi produkcji pączków. Tę kwestię można podzielić na kilka segmentów:
Receptura.
Technologia produkcji pączków.
Frytura.
Filtrowanie frytury.
Pracownicy produkcji.
Higiena pracy.
Można powiedzieć, że “zjedliśmy zęby” na tym i mamy to już przygotowane, sprawdzone i znamy się nad tym bardzo dobrze.